Felix Rosenqvist har en stor och spännande utmaning framför sig. Han blir nämligen den första svensken någonsin att tävla i Formel E (FIA Formula E Championship). Formel E använder sig enbart av eldrivna bilar och körs i storstäder över hela världen. Förra året vann Rosenqvist EM i Formel 3 och har nu skrivet på för Mahindra Racing där han kommer att tävla för teamet under 2016 och 2017. Därmed blir Rosenqvist kollega med den tyske F1 föraren Nick Heidfeld.

Formel E är en ny utmaning

Formel E är helt nytt för Rosenqvist så det blir en stor utmaning. Mahindra Racing har däremot varit väldigt välkomnande, och Rosenqvist får även stort stöd av Nick Heidfeld. Dessutom har Rosenqvist fått möjlighet att testa bilen ett flertal gånger. Nu ser han fram emot att påbörja mer intensiva förberedelser inför den kommande säsongen. Formel E har väldigt utmanande teknologi som är annorlunda från vad Rosenqvist gjort tidigare i sin karriär. Dessutom kommer han tävla mot ett starkt motstånd med många andra avancerade förare. I loppet kommer han exempelvis möta Nelson Piquet Jr från Brasilien, Sébastien Buemi från Schweiz, fransmannen Jean-Éric Vergne och Lucas di Grassi, även han från Brasilien.

Nästa år tävlar också den framgångsrika WTCC-mästaren José-María López från Argentina. Tävlingen går av stapeln i Hong Kong den 9 oktober och avslutas den 30 juli i New York. Säsongen kommer därför att bli väldigt intensiv med mängder av körningar i storstäder över hela världen. Totalt blir det 12 tävlingar på fem kontinenter. Rosenqvist är väldigt taggad inför starten och ser fram emot att påbörja en väldigt händelserik period i sin karriär.

Backgrund

Felix Rosenqvist föddes den 7 november 1991 i Värnamo och påbörjade sin karriär med att tävla i karting, en bilsport som körs på en bana av asfalt. Därefter övergick han till formelbilsracing och hamnade på fjärde plats i Asian Formula Renault Challenge 2007 följt av en seger i Formula Asia 2.0 2008. Rosenqvist fortsatte sedan att vinna Formula Renault 2.0 Sweden och Formula Renault 2.0 NEZ. Sedan dess har Rosenqvist tagit hem segern i Masters of Formula 3 två gånger samt vunnit Macau Grand Prix. Han har också kammat hem segern tre gånger som Formel Renault mästare.

Under 2016 intog han även en andraplats i 24-timmarsloppet på Spa-Francorchamps. Dessutom är Rosenqvist en av förarna för Mercedes-AMG i det tyska standardbilmästerskapet DTM. I sin tävlingsdebut i Moskva tog han poäng och korsade mållinjen som tionde förare. Rosenqvist är också med i nästa DTM tävling som kommer att köras på Nürburgring i september.